Personalizacija kartic

Personalizacija kartic je vnos in zapis podatkov o imetniku kartice in ostalih variabilnih podatkov. Odvisno od količin, želene uporabnosti kartic in s tem zahtevane stopnje zaščite, svojim naročnikom svetujemo pri izbiri ustrezne tehnike tiska in personalizacije kartic. Poleg teksta je možno natisniti tudi fotografijo, podpis imetnika kartice, črtno kodo, QR kodo, istočasno se lahko izvaja kodiranje kontaktnega ali brezkontaktnega čipa in magnetne steze.
V svojih personalizacijskih centrih izvajamo storitve laserske personalizacije, embosiranja kartic, termični retransfer ali sublimacijski tisk. Zaključek celotnega procesa, od priprave podatkov, do izdelave in personalizacije kartic, pa je običajno tudi kuvertiranje kartic in odprema pošiljk na pošto.

Laserska personalizacija in kodiranje čipa

Z zagotavljanjem najvišje stopnje zaščite in obstojnosti zapisa, je tehnologija laserske personalizacije kartic najprimernejša izbira za identifikacijske dokumente, bančne, EMV in ostale plačilne kartice. Pri identifikacijskih karticah, kjer se predvideva tudi tisk fotografije, se uporablja kartice iz polikarbonata, ki zagotavljajo zelo kvalitetno graviranje črno bele fotografije.

Tehnologija za lasersko personalizacijo omogoča:

  • Kombinirano kodiranje čipa, magnetne steze in laserski zapis podatkov,
  • personalizacijo pametnih kartic,
  • kodiranje kontaktnega ali brezkontaktnega čipa,
  • laserski tisk fotografije,
  • laserski tisk podpisa imetnika kartice, črtne kode ipd.,
  • možnost personalizacije PVC in PC (polikarbonatnih) kartic,
  • obdelava transparentnih (prozornih) kartic.

Termični retransfer tisk kartic

Tiskalniki omogočajo visokokvalitetni enostranski ali dvostranski tisk od roba do roba kartice, tisk barvne fotografije, tisk ostalih podatkov o imetniku kartice, tisk črtne in QR kode, kodiranje čipa, magnetne steze. Primeren je predvsem za tisk in personalizacijo manjših količin kartic. Je idealna izbira za članske kartice, brezkontaktne/RFID kartice za registracijo delovnega časa in vstop v prostore, za kartice zvestobe, kartice ugodnosti, kartice društev, šolske kartice in študentske izkaznice itd.

Embosiranje kartic

Embosing je reliefni ali izbočen zapis podatkov na kartico, ki se najpogosteje uporablja pri personalizaciji kreditnih bančnih kartic. Običajno se izvaja v črni, zlati ali srebrni barvi.

Strojno kuvertiranje in odprema kartic

Razpolagamo s sodobno tehnologijo kuvertiranja in odpreme kartic in tiskovin. Storitev strojnega kuvertiranja vključuje tisk naslova na dopis, lepljenje kartice na dopis, zlaganje in vstavljanje dopisa v kuverto, možno pa je tudi dodajanje prilog oz. zloženk. Svojim naročnikom nudimo tudi odpremo pošiljk po zahtevah in specifikacijah Pošte Slovenije.

Elektronski zajem in obdelava podatkov

Storitev vključuje skeniranje oz. digitalizacijo dokumentov in izvoz podatkov v ustrezno elektronsko obliko. Sistem za avtomatsko prepoznavanje in razčlembo vsebine omogoča shranjevanje in pripravo podatkov za proces personalizacije PVC kartic ali za nadaljnje obdelave podatkovnih baz.

Ostali produkti in storitve

Izdelava in tisk hologramskih nalepk
Na voljo so različne dimenzije zaščitnih hologramskih nalepk, običajno srebrne ali zlate barve, odločamo pa se lahko za standardni dizajn ali hologram po naročilu. Možen je naknadni dotisk, npr. letnice, številke, logotipa.

Dodatki za kartice
Za dodatno zaščito in daljšo obstojnost priporočamo uporabo etuijev za kartice, na voljo so etuji iz trde ali mehke plastike v različnih barvah, z možnostjo dotiska logotipa.
Poleg se lahko uporabijo priponke (krokodilček) ali ovratni trakovi. Ti so izdelani iz različnih materialov v različnih širinah, enobarvni ali potiskani. Opremljeni so lahko z varnostnimi sponkami ali jo-jo obeski.

Čitalci za kartice
Nudimo kakovostne in zmogljive čitalce kartic različnih proizvajalcev. Odvisno od poslovnega modela lahko izbirate med RFID čitalci oz. čitalci za brezkontaktne kartice, čitalci za kartice s kontaktnim čipom, za črtne kode in čitalci za kartice z magnetnim trakom.

Programske rešitve
Skupaj s partnerskimi podjetji vam nudimo upravljanje, svetovanje in implementacijo celovitih rešitev za različne kartične sisteme, programe zvestobe (lojalnostne sheme).

MSNO